Hangvilla lakói, koncert eldobált eszközökből és újszerű filmforgatás – új foglalkozások óvodásoknak, kis- és középiskolásoknak a MODEM-ben. Szabics Ágnes művészetpedagógussal – Várnai Gyula hanginstallációs kiállításához kapcsolódva – a  programokon részt vevő fiatalokkal együtt arra teszünk kísérletet, hogy hallhatóvá tegyük a látványt és láthatóvá a zenét. A mindhárom korosztálynak szóló foglalkozásokról bővebben:

A MODEM-be érkező csoportokkal zajról, zenéről, installációról, valamint a hangok megszólaltatására és rögzítésére szolgáló eszközökről beszélgetünk. A másfél órás foglalkozásokon készülnek festmények, grafikák, hangszerek, pasztellképek, kották, plakátok, és képes forgatókönyvek. A  programokon részt vevő fiatalokkal együtt arra teszünk kísérletet, hogy hallhatóvá tegyük a látványt és láthatóvá a zenét

Hangvilla lakói

Három gyönyörű, de nem túl barátságos csendlepke, álomport szórt szét Hangvilla udvarán, hogy az itt élő zenészek, mély álomba merüljenek, s abból soha fel ne ébredjenek. Szerencsére sok barátjuk szerette hallgatni muzsikájukat, ezért rögtön a segítségükre siettek. Ébresztgette őket egy varázsló, egy favágó, egy óriás, egy törpe, sőt még az esőtündér is.

Korosztály: 5-9 évesek

 

Koncert

A Sziget Fesztiválon egy reggel több zenekar is arra ébredt, hogy eltűnt az összes hangszerük.  A zenészek nem akarták lemondani a szereplésüket, hiszen évek óta erre a koncertre készültek. Nekiálltak hangkeltő eszközöket gyártani az Óbudai-szigeten eldobált dobozokból, papírokból, fóliákból és szétszórt tárgyakból, hogy este felléphessenek a nagyszínpadon.

Korosztály: 10-15 évesek

 

Filmstúdió

Az Absolut Film Studio egyik forgatási helyszínén tűz ütött ki, és két kísérleti film forgatókönyve és storyboardja teljesen megsemmisült. Szerencsére a forgatáshoz épített díszleteket, a film zenéjét és pár rövid felvételt meg tudtak menteni, így valószínű, hogy a filmet le tudják forgatni, de ehhez rekonstruálni kell az elégett képeket és szövegeket.

Korosztály: 16-18 évesek

 

Jelentkezés és további információ: Szabics Ágnes, +36 30 343 6267, szabics.agnes@gmail.com. Részvétel: 300 Ft / fő.