A malomnál

Korosztály: óvodás kortól – 5. osztályig

Volt egyszer egy malom, ami körül különleges tárgyak hevertek.  Egyszer arra járt egy művész, aki megsajnálta és hazavitte őket. A tárgyak műalkotásokká váltak, aminek sokan a csodájára jártak. Viszont az egyik tárgy egy idő után elkezdett a malom után sóvárogni. Vajon mi történt vele ezután?

Talált tárgyak

Korosztály: 6. osztálytól – 8. osztályig

A foglalkozás során Tamus István talált objektjeihez kapcsolódunk. A grafikus művész a kiállításokon bemutatott alkotásai mellett számos könyvillusztrációt is készített az évtizedek alatt. E két dolgot ötvözve reflektálunk a munkákra egy fiktív történet és egy könyv borítóterv formájában. A kreatív ötletek és a skiccelést követően monotípia grafikai eljárással készítjük el a borítótervünket.

Lebegő figurák

Korosztály: 9. osztálytól – egyetemista korosztályig

Fátyol Zoltán képein gyakran visszaköszönnek a kariatida alakjai, melyek a festőművész alkotásain a lét nehézségeit szimbolizáló teherhordókként jelennek meg. A művész életében a képzőművészet és a költészet szorosan összefonódik. Ebből ihletet merítve gondolatokká, versekké formáljuk majd a vizuális látványt, mely alapján a többi csoportnak meg kell keresnie az alkotást. Mindemellett egyéb interaktív feladatokon keresztül reflektálunk a művész alkotásaira.

Időtartam: 60 perc

Jegyár: 700 Ft/fő

Jelentkezés és további információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon