Progresszió, abszurditás és kunstkammer – Klónia kötetbemutató

Ferenczy Zsolt kiállításának címe – KLÓNIA – szójátékként legalább három fogalmat magába sűrít, ezek a “kolónia” (gyarmati birodalom), a “klónozás” (a genetikai, sejtszintű azonosság, amely kizárja a véletlent), valamint a “clown” (bohóc, paprikajancsi, de archaikusabb értelemben vidéki, nem kifinomult személy). A szóvégi -ia képző révén pedig maga a tárlat is képes egy új világ, a Klónia megteremtésére. Ebben a világban parafrázisok és kisajátítások működnek, amelyek éles kritikai attitűddel párosulnak. A tárlat Kunstkammer, amely a kuriózumok kabinetjeként mutat be ritkaságokat, meghökkentő tartalmakat, igazi unikumokat a látogatók számára.

A kötetet június 19-én 17 órától Ferenczy Zsolt művész, Virág Ágnes kurátor és Süli-Zakar Szabolcs, a MODEM művészeti vezetőjének megszólításával mutatjuk be a Zöld kilincs kávézóban és a Klónia kiállítóterében.

A belépes ingyenes.

A katalógust a bemutató alatt már meg is vásárolhatjátok. Ára 4000 forint, de a bemutató napjától egészen a Múzeumok Éjszakájáig 20% kedvezménnyel vihetitek haza a kötetet.