Milyen egy igazi mai hős? Ki és hogyan válhat azzá, hol él, hogy néz ki, és egyáltalán: miért van szükség ma (is) rájuk – RÁNK?  S ha már hősök vagyunk, miként válhatunk egy történet részeseivé a kiállítóterekben, ahol a művek is életre kelnek? Ezen a nyáron két művészeti táborba is várjuk azokat a 7 és 12 év közötti gyerekeket a MODEM-ben, akik szeretnek festeni, rajzolni, zenélni és mozogni, és szívesen töltenek egy-egy hetet a művészeti központban.

 

Legyünk hősök!

Összművészeti tábor Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője irányításával

Akik hősiesen segítik: Magi Krisztina, Szabó Kártik Zsuzsa, Surányi Gergő. Amit használunk: hősöknek való UV testfesték, akrilfesték, orvosi géz, kartondobozok, skiccpausz és minden anyag, amitől a 7 és 12 év közötti hősök és hősnők az ötödik nap végére hősiesnek érzik magukat. Az anyagokat biztosítjuk.

Időpont: 2019. június 24. – 28., minden nap 8-tól 16 óráig

 

Lépjünk a mesébe!

Művészeti tábor Csőke Kitti művészetpedagógus és Mercs Máté bábszínész vezetésével

A résztvevők festenek, rajzolnak, zenélnek, sokat mozognak majd, s mindeközben egy történet részeseivé, sőt, szereplőivé válnak egy olyan térben, ahol maguk az alkotások is életre kelnek és mesélni kezdenek.

Időpont: 2019. július 15. – 19., minden nap 8-tól 16 óráig

 

Részvételi díj: 22 000 Ft táboronként, testvéreknek 38 000 Ft. Az ár tartalmazza az étkezés (tízórai, uzsonna, meleg ebéd) és minden anyag költségét. Mindkét táborba való jelentkezés esetén a részvételi díj 38 000 Ft, testvéreknek 60 000 Ft. A táborok 10 fővel indulnak és legfeljebb 25 főt fogadunk. A táborban részt vevő gyerekek múzeumok éjszakája karszalagot is kapnak.

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ (Debrecen, Baltazár Dezső tér)

Jelentkezés és bővebb információk:

Láposi Terka: lapositerka@gmail.com, 20-263-19-00

Csőke Kitti: csoke.kitti.modem@gmail.com,  20 -339 -38-40