A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ május 1-jén is várja a művészetkedvelőket, sőt ezen a napon egységesen mindenki 200 forintért nézheti meg az aktuális kiállításokat.

A harmadik emeleti kiállítótérben a Megy, Megáll, Marad tárlat mutat be egy szubjektív válogatást a környező országok, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria és természetesen Magyarország művészeitől.

A második emeleten ROTERS&SZOLNOKI: Wunderblock és Keserue Zsolt: Nemzeti Tankönyv  kiállítása tematizálja az identitás-konstrukció, identitás-újraírás folyamatait a gyorsan és sokszor drámaian változó történelmi körülmények között. A művészek a problémát különböző léptékekben vizsgálják: az egyén, a csoport és a nemzet szintjén egyaránt.

A földszinten pedig Benczúr Emese, Imre Mariann, Szíj Kamilla, Szira Henrietta és Tarr Hajnalka MÁNIA. Csendes stratégiák tárlata mutatja be a különböző mániákat mint lassabb, megfontoltabb, kikapcsoló és mégis bekapcsoló tevékenységeket, azokat, amelyek megengedik a reflektálást, a lecsendesedést és a befogadást.