Mi is az a mánia, miben más, mint a hobbi, és hogyan lehet pozitív tartalommal megtölteni? A MODEM legújabb, a mánia kérdésével foglalkozó rendhagyó kiállításához kapcsolódva Szira Henrietta DLA képzőművész három alkalmas úgynevezett “mániakurzust” indít. A kurzus alkalmai egymásra épülnek, a résztvevők száma maximum 15 fő. Jelentkezni a regisztracio@modemart.hu címen lehet, a tárgyba kérjük beírni a mániakurzus kifejezést.

Bővebben:

„Vagy csak egyszer, vagy minden nap. Ha egyszer csinálsz valamit, az izgalmas, és ha minden nap csinálod, izgalmas. De ha mondjuk, kétszer vagy majdnem minden nap, az többé már nem jó. Semmi sem elég jó, ami az egyszer és a minden nap között van.”
(Andy Warhol filozófiája A-tól B-ig és vissza)

A mániának vagy klinikai, vagy a hétköznapokban kiüresedett fogalmával találkozunk leginkább. Hogyan lehet kulturális kontextusban vizsgálni, pozitív tartalommal megtölteni? A kurzus során megismerkedünk e fogalom változásaival az elmúlt évszázadokban, majd megnézzük a 20. századi filozófiában és képzőművészetben fellelhető jelentésrétegeit. A három alkalom közös beszélgetései alapján a résztvevők is kialakíthatják saját értelmezésüket, viszonyukat e fogalomhoz. Az egyéni viszonyulásokat közösen láthatóvá tesszük, képzőművészeti munkákba fordítjuk át.

3 alkalmas projektkurzus a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének keretében oktatott tematika alapján.

A kurzus alkalmai egymásra épülnek.

Időpontok: Június 1., 8., 15., 14.30 – 16.30
Ideális létszám: 5 – 15 fő