A Múzeumok Éjszakájától megtekinthető korhatáros tárlat, a Megrajzolt Érosz az Antal–Lusztig-gyűjteményből és a Déri Múzeum Medgyessy Ferenc-gyűjteményének anyagából válogat. A 2. emeleti tematikus kiállításon elsősorban klasszikus modern művészek munkáiból találhatóak meg grafikák, tanulmányrajzok és akvarellek.

Az akt- és testi szerelem ábrázolásokból válogató, Szoboszlai Lilla által kurált kiállításhoz katalógus is készült, melyhez Bódi Katalin irodalomtörténész írt bevezetőt. A Megrajzolt Érosz című kiadvány már kapható a MODEM-ben és a b24 Galériában. Ára: 500 Ft.

„Az akt tehát egy marék gyöngy: rácsodálkozunk a testek koncentrált szépségére a vásznon vagy a papíron, ám amikor szavakká próbáljuk formálni a testek ábrázolását, azonnal százfelé gurul: a testről való beszédet a különféle speciális diskurzusok ugyanis irigyen kisajátítják. Az orvosi-anatómiai szaknyelv analitikus szókincse, a költészet szublimáló-nyelvteremtő metaforái, a zsidó és keresztény teológiai tézisek a test értékéről és helyéről, a filozófiai gondolkodás örökös kérdésfeltevései test és lélek kapcsolatáról, a gyermeki nyelv esetlenségei persze csak látszólag tudják elfedni azt a nyelvi-kulturális alaphelyzetet, hogy a civilizáció történetével párhuzamosan a testről, a testi funkciókról, a belőle eredő érzékekről, a hozzá kapcsolódó elementáris élményekről való természetes beszéd eltűnik.” (Bódi Katalin)