„József szülővárosa folyójáról, a Tiszáról jövet pedálozott, amikor egy laposra taposott, száraz békát, mi úgy mondtuk, varangy-lemezt pillantott meg. Lefékezett, megállt mellette, felvette. Majd még kettőt. Egy-egy ilyen békát napokig »hengerelnek« a kerékpárok, személyautók, kamionok, olykor-olykor tankok is, mígnem elérik ezt a szinte izzó, pengő lemez-állapotukat… Gyerekkorunkban valós kincs, érvényes valuta volt az ilyen pengő varangy-lemez (…) bármit cserélhettél érte. Tolnai Ottó bevezetője a Nagy-féle Békaszínházról rendhagyó kiállítást ígér, ahol egy egész „eltaposott, lemezzé hengerelt nemzetséget” mutatunk meg. Azt a „nemzetséget”, amelyet az évtizedek óta Franciaországban élő világhírű színész-rendező, a Magyarkanizsán született Nagy József hosszú ideje követ, jegyez, fotóz, filmez.

Nagy József munkái egy tiszavirág életű kiállítás és a Deszka fesztivál keretében április végéig láthatók a MODEM harmadik emeletén, Süli-Zakar Szabolcs „rendezésében”.

Tárlatvezetés: április 28-án, szombaton 16 órától Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője kalauzolja végig az érdeklődőket a tárlaton.

Belépő: 300 Ft