Militáris foglalkozás csecsemőnek, otthoncsere szabályok nélkül, keveredő érzetek és összeérő emlékek, műtakarítás a gangon

A COVID-19 vírus kapcsán kialakult járványhelyzet teljesen átírta az emberiség idei évét, és egyelőre beláthatatlan, hogyan változtatja meg a jövőjét. Legújabb, szeptember közepén indított projektünk során hétről-hétre egy pályakezdő és egy a kortárs képzőművészeti közegben már jól ismert művészt kérünk fel, hogy készítsenek közös munkát, amely az otthonra reflektál. Így kerülnek össze különböző művészeti megközelítéssel dolgozó alkotók és jönnek létre azok a munkák, amelyek hétről hétre kikerülnek a közösségi média felületeire, sőt október 12-től a MODEM kirakataira is.

Bozzai Dániel alkalmazott grafikus játékos módon tart militáris foglalkozást 7 hónapos kislányának, aki örömmel vesz részt a mókás, mindazonáltal hasznos felkészítésen. Mindeközben Koltay Dorottya Szonja és Pettendi Szabó Péter egy hétre otthont cserélt szabályok nélkül, Chilf Mária Éliás Tamással vizitel, Benczúr Emese pedig – némi segítséggel – háza gangján takarítja el saját munkáját.

A Mindenütt jó, de… című projektünk munkái október 12-től a MODEM kirakataiban is láthatók. A Baltazár térről valamennyi videó megnézhető egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével mobiltelefonnal, hétről hétre egyre több művésztől.