Ezen a nyáron sokminden másként lesz, a MODEM-ben azonban szinte az iskolakezdésig várunk titeket a különböző, kicsit átalakított, de rendkívül izgalmas, különböző táborainkba. Kisebb csoportok, több kézmosás és fertőtlenítés, sok-sok szabad levegő. A művészet azonban ezúttal is középpontban marad. Hol mesék felől közelítve, hol drámázva vagy mozogva, hol különleges – és nagyon mai – tervezőgrafikai eljrásokat bevonva, hol pedig egyszerűen csak mondva-tolva-videózva. MODEM-nyár, táborokkal kisebbeknek és nagyobbaknak. Helyszín mindenekelőtt és amennyit csak lehet: a BELSŐ KERT.

Időpontok, témák és korosztályok az alábbiak szerint:

Június 22-26.

Lépjünk a mesébe!
(6-9 éveseknek)

Művészeti táborunk során egy olyan képzeletbeli világba csöppenünk, ahol a kiállított tárgyak egy fiktív történet részét képezik. A cselekménynek a gyermekek is aktív részeseivé válnak. Különböző játékos, mozgásos vagy épp alkotással kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, ezáltal segítve a főhőst és a mese szereplőit. A táborra olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek érdekes alkotásokkal megismerkedni, kedvelik a fantáziadús történeteket, szívesen festenek, rajzolnak, örömmel zenélnek, énekelnek és lelkesen izegnek-mozognak.

Vezeti: Csőke Kitti művészetpedagógus (MODEM), Budaházi Réka drámapedagógus (MODEM)

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Július 6-10.

Gyűjtsünk együtt! művészeti tábor
(7-11 éveseknek)

A hét során megismerkedünk a MODEM-gyűjtemény néhány műtárgyával, melyekhez különböző kreatív feladatokkal kapcsolódunk. Festünk, vágunk, rajzolunk, beszélgetünk, játszunk önállóan és közösen – Varga Klári színésznővel pedig segítségül hívjuk a színészi szakmai elemeit is.

Vezeti: Egri-Dankó Petra (MODEM) és Varga Klári színésznő (Csokonai Színház)

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Július 13-17.

Told a művészetet! kommunikációs tábor
(10-14 éveseknek)

Mitől lesz műalkotás egy nagy kő vagy egy kis gipszkutya? Mennyit ér és mennyit mondjunk? Hogyan lehet megmutatni, érdekessé tenni vagy akár eladni egy művészeti projektet? Milyen képet, címet, szavakat használjunk? És ha már használjuk, mit hozhatunk ki belőle? A tábor során “adásba” jelentkezünk a MODEM rejtett tereiből, megpróbálunk egy saját kis újságot összeállítani, mikrofonnal interjút, telefonnal jó fotókat készíteni, sőt, sajtótájékoztatót is tartunk, majd legvégül egy kicsit a divat világába is belekóstolunk. Ha szívesen kipróbálnád magad diákújságíróként, beszélgetnél művészekkel, kurátorokkal vagy épp vagyonőrökkel a szakma titkairól, és a kiállítások is érdekelnek, várunk a MODEM táborában. A saját kulacsod mellett hozd magaddal a telefonod, jegyzetfüzeted és a legbővebb szókincsed is.

Vezeti : Keszeg Anna egyetemi oktató (Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár) és Koroknai Edit igazgató (MODEM)

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Július 20-24.

Kalandozás a kortárs képzőművészetben
(10-14 éveseknek)

A tábor során különböző kortárs műalkotásokkal fogunk megismerkedni. A foglalkozásokon különböző feladatok segítségével fejlesztjük majd a kreativitásunkat és a kommunikációs képességeinket. Kipróbáljuk, hogy milyen csapatban dolgozni, gondolkozni. Mindeközben pedig nagyon jól érezzük magunkat!

Vezeti: Don Tamás kurátor (MODEM)

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Július 27-31.

Matricázz dizájnosan! tervezőgrafikai tábor
(12-14 – akár 16 – éveseknek)

A grafika, tervezőgrafika észrevétlenül része mindennapjainknak. A tábor alatt a tervezőművészet eszközeit próbáljuk ki a vintázs csomagcímkék képi elemeitől a kortárs matricákig, a táborlakókat bevezetve a kreatív rajzolás és a számítógépes tervezés világába.

Vezeti: Ludman Éva tervező- és képzőművész, Süli-Zakar Szabolcs tervező- és képzőművész, kurátor

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Augusztus 10-14.

Lépjünk a mesébe 2!
(6-9 éveseknek)

A kisgyermekek életét még nagyban meghatározza a mese szeretete. Éppen ezért művészeti táborunk során egy olyan képzeletbeli világba csöppenünk, ahol a kiállított tárgyak egy fiktív történet részét képezik. A cselekménynek a gyermekek is aktív részeseivé válnak. Különböző játékos, mozgásos vagy épp alkotással kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, ezáltal segítve a főhőst és a mese szereplőit.
A táborra olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek érdekes alkotásokkal megismerkedni, kedvelik a fantáziadús történeteket, szívesen festenek, rajzolnak, örömmel zenélnek, énekelnek és lelkesen izegnek-mozognak.

Vezeti: Csőke Kitti művészetpedagógus (MODEM), Szabó Dániel drámapedagógus (MODEM)

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Augusztus 17-21.

Mutasd meg, mondd el és mozogd le. Drámatábor
(10-14 éveseknek)

Az egy héten át tartó tábor során szituációs szerepjátékokkal, csapatépítő és improvizatív feladatokkal, játékos nyelvi és mozgásgyakorlatokkal fejlesztjük a gyerekek társas, önkifejező és kommunikációs készségeit. Drámajátékok segítségével megismerkedünk önmagunkkal, a társainkkal és a színjátszás különböző változataival.

Vezeti: Szabó Dániel (MODEM) és Budaházi Réka (MODEM) drámapedagógus

Online jegyvásárlás és regisztrációs lap az alábbi linken érhető el.

Augusztus 24-28.

Modem-nyár, meglepetéstábor – igény esetén

Részvételi díj:
20 000 forint, testvérek vagy több tábor esetén 17 000 forint/fő, a díj tartalmazza a napi háromszori étkezés árát is.
Maximális létszám: 12-15 fő csoportonként

Jelentkezés: mostantól folyamatosan a nyaritabor@modemart.hu címen