A Vojtina Bábszínház és a MODEM pályázatot hirdet a Billentyűk – Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban című kiállításhoz kapcsolódóan, Párizsi Maszkabál címmel – jelmezek, maszkok tervezésére, készítésére.

A századelő párizsi hangulatát megidéző farsangi bált rendezünk a MODEM-ben 2018. február 9-én. Az eseményre az avantgárd törekvéseinek bármelyik stílusában (dadaizmus, kubizmus, futurizmus, szürrealizmus stb.) fogalmazott jelmez, maszk tervezésével, elkészítésével lehet benevezni.

Részvételi feltételek

Pályázhatnak: 10 év feletti fiatalok egyénileg vagy csoportosan.

A pályázat regisztrációhoz kötött, amit 2017. november 1-jéig, a név, az életkor, az egyén vagy csoport megjelölésével, az alkotás címével és az elérhetőség (telefon, e-mail, lakcím) feltüntetésével a Vojtina Bábszínház honlapján keresztül lehet megtenni. A pályaművek tervét on-line úton várjuk.

Beküldési határidő: 2017. december 31.

A Vojtinához eljuttatott alkotásokból a bábszínház művészei és a MODEM kurátorai kiválasztják azokat, melyek meghívást kapnak a Párizsi Maszkabálba.

A meghívásról a pályázók 2018. január 9-ig írásban is értesítést kapnak, s ezt követően kezdődhet a pályaművek elkészítésének alkotói folyamata.

A meghívottak alkotásaiból neves látvány- és jelmeztervezők választják ki a nyertes öltözetet.

Eredményhirdetés: 2018. február 9.

További információk: vojtina@vojtinababszinhaz.hu

Fődíj

2 napos budapesti kirándulás, melynek költségeit – utazás, szállás, színházjegy (a nyertes által választott előadásra) – és egy kiállításbelépő (bármely budapesti kiállításra) a Vojtina Bábszínház biztosítja.

Különdíjak

Éves bérlet a MODEM 2018-as tárlataira

Belépő a Vojtina Bábszínház előadásaira

Belépő a Csokonai Színház egy-egy előadására

Belépő a Debreceni Állatkertbe

Belépő a Debreceni Sportuszodába és a Debreceni Jégcsarnokba

A pályázati kiírás innen letölthető.