Egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket a világ leghíresebb múzeumaiból. A „Gyűjtő” (Kamarás Iván) és csapata ellen tehetetlen a rendőrség, csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban. De beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella), és emiatt nagy veszélybe kerül. Eközben a pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, így az alvilág is bekapcsolódik az egész világot átszelő bűntény történéseibe, hogy elkapják a tolvajokat.

Milorad Krstić felnőtt animációs filmjét 2018. november 15-én mutatják be Magyarországon. Ám a Mozinet és a MODEM közös szervezésében a premier előtt, már szeptember 18-án megnézhetik a filmet az érdeklődők a művészeti központ multimédia-termében.
A program előtt 17 órától tárlatvezetést tart Don Tamás, a MODEM egyik kurátora a világ leghíresebb múzeumaiban is szereplő alkotók munkáit felvonultató Impressziók kiállításon.

A filmvetítés 18 órakor kezdődik. Belépő 2000 Ft, ami érvényes a tárlatvezetésre és a vetítésre egyaránt.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő

Rendező és forgatókönyvíró:
Milorad Kristić

Zene:
Cári Tibor

Szereplők:
Ruben Brandt – Kamarás Iván
Kowalski – Makranczi Zalán
Mimi – Hámori Gabriella