Újrajátszások

korosztály: 6. osztálytól – 8.osztályig

A foglalkozásokon a címhez és a művekhez kapcsolódva mi is újrajátszunk. Néhol alkotunk, néha pedig a mozgásos drámás elemekkel reflektálunk a látottakra. Az izgalmas művek teret engednek a játékra és az alkotás tovább gondolására, újrajátszására is. A kiállításon néha időutazunk, néha világot látunk, néha pedig a művészek személyes emlékeiben merülünk el.

A foglalkozás során többek között olyan művész alkotásaival ismerkedünk meg, mint Bögös Loránd, Esterházy Péter, Schuller Judit Flóra, Iwasaki Takahiro, Szolnoki József és Pettendi Szabó Péter.

Tektonikus modell

korosztály: 8.osztálytól – egyetemista korosztályig

Iwasaki Takahiro japán művész Tektonikus modell című alkotását a MODEM-ben készítette, így külön izgalmas volt látni miként alakul folyamatosan egy kortárs dioráma. Az alkotás két nagyobb részből épül fel, mely többek között a fukushimai atomkatasztrófára reflektál. A hirosimai származású művész különleges látásmóddal és érzékenységgel nyúl a témához, miközben alkotásában együtt él a múlt, a jelen és a jövő. Mivel Japánban a tradíció és a modern világ egymást kiegészítve él együtt, így nem meglepő, hogy Takahiro alkotásának szellemiségében is fellelhető a tradícióhoz való kapcsolódás, mint például a japán sziklakertművészet.

Emlékekbe kapaszkodva

korosztály: 9.osztálytól – egyetemista korosztályig

Az emlékek egyre csak gyűlnek és átszővik az életünket. Vannak, melyek kiesnek az emlékezetünkből és vannak, melyek olyan mély nyomot hagynak, hogy végig kísérnek bennünket. Az emlékek újrajátszásában, vagy akár egy adott szituáció feldolgozásában az alkotás sokszor akár meditatív szerepet betöltve is segít.

De vajon milyen lehet duplázott bútorok között élni és alkotni, vagy egy szellemi örökség súlyát cipelni? A foglalkozásokon ehhez hasonló kérdéseket boncolgatunk és olyan művészek alkotásaival ismerkedünk meg, mint Bögös Loránd, Esterházy Péter, Schuller Judit Flóra és Pettendi Szabó Péter.

Időtartam: 60 perc     

Jegyár: 700 Ft/fő  

Jelentkezés és további információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon