Képpé táncolt vásznak vagy tánc festővásznakon, képzőművészeti gesztussorként értelmezett színpadi cselekmény, kortárs néptánc, elektronikus nagybőgő, vonalak a térben, improvizációk és egy „ősbemutató” a fizikai színház, illetve a képzőművészet határmezsgyéjén – a nagyszabású est során minden színre kerül, ami a TÁNC-TÉR-be és az időbe belefér. A MODEM 11. születésnapja alkalmából most először egy rendhagyó, nagyszabású kortárs mozdulat- és táncművészeti alkalommal (nevezhetjük akár fesztiválnak is) készülünk szeptember 23-ra. A programot éjszaka meglepetés zárja. 

Angelus Iván, Dömötör Péter, Gergye Krisztián, Holb Ibolya, ifj. Kurtág György, Lőrinc Katalin, Lőrinszky Attila, Julija Pečnikar, Szauder Dávid, a Trojka Színházi Társulás, Tókos Attila, ifj. Zsuráfszky Zoltán, az UNI táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola tanítványai érkeznek a MODEM-be, a művészeti központ születésnapja alkalmából rendezett különös estre.

A MODEM-születésnap 16 órakor a Baltazár téren veszi kezdetét: gyerekeknek szóló modern és kortárs táncprogrammal. 17 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője köszönti a résztvevőket, majd kezdődik a TÁNC-TÉR, vagyis az első debreceni mozdulat- és táncművészeti nap a MODEM-ben. Az est során a táncosok közvetlenül is reflektálnak majd a kortárs vizuális művészeti munkákra, így hozva létre izgalmas párbeszédet a művészi kifejezésformák közt.

Olyan izgalmas bemutatókat láthat a közönség ezen a napon, mint például Gergye Krisztián Aukció című előadása, amelyik 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, vagy a Trojka Színházi Társulás szereplése. A Trojka a MODEM születésnapján tartja a 2017/2018-as évadra készülő darabjuk első részletének bemutatóját. A debreceniek által már ismert Angelus Iván igazi összművészeti produkcióra készül ifjabb Kurtág Györggyel, aki erre az alkalomra utazik Magyarországra. Lőrinc Katalin Lőrinszky Attila nagybőgő művésszel és tanítványaival, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős modern szakos hallgatóival improvizál zenével és tánccal mindarra, amit a tér, a hangok, a jelen lévő emberek, falak, tárgyak, a levegő, a színek, a hőmérséklet kínál majd akkor és ott. Igazi táncos unikumnak ígérkezik Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán kortárs néptánca, az est végén pedig Gergye Krisztián élőben elkészülő, képpé táncolt vásznait el is árverezzük majd.

A TÁNC-TÉR részletes programleírása ide kattintva érhető el.

Belépő: 600 / 300 Ft (A jegyek elővételben a pénztárban kaphatóak.)