A 20. századi európai avantgárd bábszínház és a hazai modern bábművészet megteremtője, a debreceni születésű Blattner Géza munkásságát, valamint a párizsi kortársak munkáit, az avantgárd művészet nagy korszakát mutatja be a Billentyűk című tárlat. Gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt felejthetetlen élményt kínál a MODEM általános és középiskolásoknak szóló, a tanmenethez szorosan köthető kiállítása, amely november 18-tól látogatható.

A Vojtina Bábszínház, a Csokonai Színház, a Déri Múzeum és a MODEM együttműködésének eredményeként megvalósuló kiállítás és programsorozat jól illeszthető akár az irodalom, történelem, etika (erkölcstan), akár a rajz- és művészettörténet órák anyagaihoz, miközben a 21. századi technika eszközeit alkalmazva befogadható és izgalmas élményeket nyújt a mai fiatalok számára.

A város által kiemelten támogatott tárlathoz bábszínházi előadás- és művészetpedagógiai programsorozat is kapcsolódik. Mindezeken túl két tananyaghoz több szállal kötődő pályázatot is kiírunk. Az egyik Madách Imrétől Az ember tragédiáját veszi alapul, míg a másik minden korosztálynak szól, és végeredménye egy izgalmas jelmezes-művészeti farsang a MODEM-ben. A legjobb pályamunkákat beküldők értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

A pedagógusoknak szeretnénk részletesebb információt átadni a szeptember 13-án 14 órától kezdődő rendhagyó beszélgetésen, hogy minél több diák és osztály pályázhasson, illetve láthassa majd a tárlatot. A MODEM-bejárással egybekötött alkalomra várjuk az általános és középiskolák vezetőit, pedagógusait. A tervezhetőség érdekében a részvételi szándékot a következő e-mail címen érdemes jelezni: regisztracio@modemart.hu.

A belépés az oktatóknak ingyenes.