Miként lehet izgalmas a szalagos magnó, a walkman, a lemezjátszó ma a diákoknak? Mire valók ezek az “idejétmúlt tárgyak”, s miért lehet mindez érdekes egy iskolai foglalkozás során? Egyáltalán: mit kezdhet egy különleges, hanginstallációs tárlaton a kisgyerekekkel és a nagyobb diákokkal a pedagógus? Szeretettel várunk minden pedagógust március 29-én 15 órakor a Szabics Ágnes művészetpedagógus által vezetett bemutatóra/beszélgetésre.

 

Környezetünk hangjai bár adottnak tűnnek, mégis, a velük való játék új világokat tárhat fel. A hangrögzítés eszközei sokat változtak az elmúlt évtizedekben. Bár ma a digitális felvételek az elterjedtek, a korábbi, analóg eszközök nemcsak sajátos „ízt” adtak a zenéhez, de tárgyakként is különlegesek voltak. Várnai Gyula képzőművész (a 2017-es velencei biennálé magyar pavilonjának kiállítója) meglátja bennük azokat a jellemző, egyedi működési mechanizmusokat, amelyek a zenei előadás, a hang és a zaj felidézésének, megismétlésének, illetve mechanikus módosításának lehetőségét adták. De miként lehet izgalmas a szalagos magnó, a walkman, a lemezjátszó ma a diákoknak? Mire valók ezek az “idejétmúlt tárgyak”, s miért lehet mindez érdekes egy iskolai foglalkozás során? Egyáltalán: mit kezdhet egy különleges, hanginstallációs tárlaton a kisgyerekekkel és a nagyobb diákokkal a pedagógus?

Szeretettel várunk minden óvodás, általános és középiskolás gyerekekkel foglalkozó pedagógust március 29-én 15 órakor a MODEM-ben, a Szabics Ágnes művészetpedagógus által vezetett bemutatóra/beszélgetésre. A résztvevők a program első felében kortárs képzőművészeti kiállításokon alkalmazott művészetpedagógiai módszerekkel ismerkedhetnek meg, majd a kiállítás megtekintése közben a különböző korosztályoknak meghirdetett foglalkozásokat ismertetjük. A workshop végén a pedagógusok feltehetik művészetpedagógiával kapcsolatos kérdéseiket, valamint elmondhatják véleményüket, megoszthatják tapasztalataikat az óvodai és iskolai vizuális nevelésről.

A részvétel ingyenes, de a szervezés érdekében köszönettel vesszük a visszajelzéseket a regisztracio@modemart.hu címen.