Felhívás divatvideók készítésére középiskolások és egyetemisták részére

Ha beszélnek hozzád a ruhák, izgalmasnak tartod az öltözködést, ha érezted már, hogy mennyire jellemez egy települést az ott élők öltözködése, vagy megpróbáltad kitalálni, milyen ember is lehet valaki a viselete alapján, ha zavart, hogy egy intézményben, eseményen előírták az öltözködési szabályokat, ha tapasztaltad már, hogy ugyanazt a darabot viselni, mint mások, kínos, vagy ellenkezőleg, úgy érezted, ez összetartozást teremt, ha feküdtél már le úgy, hogy a másnapi szerelésed tervezésébe aludtál bele vagy épp keltél fel lelkesen, mert utcára akartad vinni a jól kitalált öltözeted, ha együttéreztél már valakivel azért, mert nem tud, nincs miből vagy honnan öltöznie, ha érezted már úgy, milyen nagy különbséget teremt emberek között a külcsín, mondd el mindezt filmmel!

A Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma, valamint a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ pályázatot hirdet divatvideók forgatására egyetemista és középiskolás hallgatók részére.

Mi a divatvideó?

A divatvideó olyan rövidfilm, mely témájában egy divatmárkához, adott termékhez vagy általánosan a divathoz, öltözködéskultúrához kapcsolódik, legalább 2, de maximum 20 percben. A formai előírások mellett jelen pályázaton mindössze a divathoz való laza tematikus kötődést várjuk el.

Hogyan?

Minden, ami az öltözködéshez, ruhákhoz és azok mindennapi használatához, előállításához kapcsolódik, jó lehet, csak arra kell vigyáznod, gondold végig minél alaposabban, tudatosabban és merészebben, mennyi mindennel kapcsolódik össze az adott téma, mi minden következik belőle. És természetesen azt, hogy lehet mindezt filmre vinni. A világon sok helyen szerveznek divatfilmfesztivált, ezek anyagai videógyűjtő oldalakon elérhetőek és nagyon jó inspirációs forrásként szolgálhatnak, de sokat lehet meríteni a nagy divatmárkák videócsatornáiból is. Nyugodtan merülj el a divatfilmek között, mielőtt belevágnál saját ötleted kivitelezésébe.

Minden nevezésnek eredeti tartalomnak kell lennie. Kérjük, mellékelj a filmhez egy rövid, szöveges eredetiségi nyilatkozatot, illetve a rendezőt és a csapat tagjait bemutató rövid életrajzot (3-5 sor).

Technikai részletek:

A filmet mp4 vagy movi kiterjesztésű fájlként várjuk,  1920 x 1080 (Full HD) felbontásban.

Terjedelme nem lehet kevesebb, mint 2 és több, mint 20 perc.

Minden filmnek angol felirattal kell rendelkeznie.

Az e-mailben kérjük az alkotó/alkotók nevét, intézményes hovatartozását feltüntetni.

Nevezési cím: debrecenfashionfestival@gmail.com

Nevezési díj nincs.

Határidő: 2019. 04. 14. 23 óra.

Kik?

A nevezéshez a csapat legalább egy tagjának valamely középiskolai vagy felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.

Eredmény:

A rövidfilmeket – a szakmai zsűri értékelése után – a második Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál (2019. 05. 6–8.) keretében mutatjuk be. A jelentkezők oklevelet kapnak, a legjobb filmek pedig díjazásban részesülnek.