30+

8 400 Ft

kísérleti művészetpedagógiai projek

Szerzők: András Edit, Andrási Gábor, Balázs Kata, Fehér Dávid, Gellér Judit, Hornyik Sándor, Margl Ferenc, Mélyi József, Páldi Lívia, Peternák Miklós, Pfisztner Gábor, Révész Emese, Sárai Vanda, Tatai Erzsébet, Turai Hedvig, Varga Tünde

Szerkesztők: Don Tamás, Mélyi József, Szabics Ágnes

kiadás éve: 2023
oldalszám: 280
nyelv: magyar
ISBN: 978-615-5839-18-4

A kiállításról bővebben

A MODEM 2023-ban elnyerte a Múzeumpedagógiai Nívódíj ICOM különdíját a 30+ Kísérleti Művészetpedagógiai Projekttel.

A díjról bővebben:

Kategória:

Leírás

A 30+ című kiadvány a MODEM azonos elnevezésű debreceni kiállításának (2020. március 7. – 2020. szeptember 27.) katalógusaként jelent meg.

A magyar nyelvű, hiánypótló kötet műalkotásokról szóló elemzések és feladatsorok gyűjteménye, amelyek segítséget nyújthatnak azoknak a pedagógusoknak, akik iskolai keretek között is szívesen foglalkoznának a kortárs magyar képzőművészettel.

Szabics Ágnes, Mélyi József és Don Tamás a magyar képzőművészet közelmúltját kiválasztott műveken keresztül bemutató oktatási segédlete az 1989 óta eltelt valamennyi évből egy-egy kiemelt alkotás elemzését kínálja.

A projekt elindítója, Don Tamás fejlesztette ki és koordinálta a magyar képzőművészeti alkotásokhoz kapcsolódó pedagógiai programot. Kurátorként más módszerekkel foglalkozott a MODEM-be érkező fiatalokkal, mint egy pedagógus, a lejegyzett kérdéssorok és a kreatív feladatok, a művekről szóló tanulmányokkal együtt mégis izgalmas és hasznos kiindulópontul szolgálhatnak egy vizuális kultúra, egy történelem, egy irodalom, vagy akár egy fizika óra megtartásához.

További információk

Tömeg 1,360 kg
Méretek 29 × 23,5 × 3 cm