Határkor

10 500 Ft

Fátyol Zoltán és Tamus István kiállítása

Szerzők: Áfra János, Kónya Ábel, Péter Szabina

Szerkesztő: Áfra János

kiadás éve: 2024
oldalszám: 2 x 112
nyelv: magyar és angol
ISBN: 978-615-5839-24-5

A kiállításról bővebben

Kategória:

Leírás

Megjelent a Határkor című kiadvány a MODEM azonos elnevezésű debreceni kiállításának (2023. december 16.-2024. március 3.) katalógusaként magyar és angol nyelven is!

A „határkor” egy komplex átalakulási folyamatot jelző időszak a saját rend alapján stabilitásra szert tevő korszakok között, átmenet, amely az előre mutatás gesztusával hidat képez a meghaladottnak vélt múltból a jövő felé. Az emberéletnek is vannak ilyen – gyakran szimbolikus eseményekkel megszentelt – intenzív időszakai, amelyek lehetőséget teremtenek az eredmények összegzésére és új célok kijelölésére. A Határkor című kiállítás két debreceni alkotó, Fátyol Zoltán képzőművész és Tamus István grafikusművész hetvenedik születésnapját ünnepli az érett pályaszakaszukból származó művek rendszerezésével.

A meghatározó helyi művészek MODEM-es kiállítása nem törekedhet teljeskörű életműáttekintésre, ugyanakkor a fontosabb képcsoportok egymás mellé rendezésével szeretne betekintést engedni abba, milyen témák, motívumok és technikai kísérletezések határozták meg e két eltérő habitusú alkotó eddigi életútját. A leginkább a keresztény hit és a bibliai történetek, helyi vonatkozású és utazások során bejárt terek, valamint különleges élethelyzetek inspirálta mozgalmas grafikáiról ismert Tamus István 2023-ban, a különféle anyagokkal kísérletező, az archaikus kifejezésmódokkal párbeszédbe lépve önérvényű magánmitológiát teremtő Fátyol Zoltán pedig 2024-ben ünnepli hetvenedik születésnapját. Ez a kiállítás ugyanakkor nem csupán visszatekintés, hanem határkő is, amely a legfrissebb művek bemutatásával továbblépési lehetőségeket előjelez.

További információk

Tömeg 1,4 kg
Méretek 29,5 × 24 × 2,5 cm